Uw medische gegevens thuis beheren en medische zaken regelen

Beveiligde Patiëntenomgeving

In uw medisch dossier kunt u inzien:

  • het advies van de huisarts
  • de uitslagen van onderzoek
  • de lijst met uw medicijnen
  • digitaal afspraken maken
  • veilig mailcontact maken met de huisarts


Hoe log ik in?
Bij praktijkdupuis.uwzorgonline.nl kunt u account aanmaken om in te loggen in uw dossier.
Na het aanmaken van een account verifiëren wij binnen 1-2 werkdagen uw aanvraag. Na goedkeuring van uw aanvraag kunt u uw dossier inzien. Uw krijgt hier via de mail bericht van.

Zijn uw gegevens veilig?
Alleen de huisarts en de medewerkers van de huisartsenpraktijk en uzelf kunnen uw gegevens zien. Uw gegevens zijn veilig en andere mensen kunnen ze niet zien.
U ziet uw medische gegevens nadat u veilig inlogt.

Pas op met het geven van uw gegevens aan anderen
U kunt uw medisch dossier aan anderen laten zien. Bijvoorbeeld aan een familielid of aan een goede vriend die u helpt met de zorg voor uw gezondheid. Bedenk eerst of u het goed vindt dat iemand anders uw gegevens ziet. Geef nooit zomaar uw gegevens.
Soms vragen verzekeraars, gemeenten of een andere bedrijf om informatie over uw gezondheid. Vaak bent u niet verplicht om die gegevens te geven. In sommige gevallen kan het zijn dat u de gegevens wel wilt geven. Geef dan nooit uw hele medisch dossier en geef alleen de gegevens die nodig zijn.
Twijfelt u over het geven van uw medische gegevens aan iemand? Bespreek dit dan met uw huisarts of de assistente. Zij kunnen u helpen.

Afspraak maken
U kunt een afspraak maken zonder wachttijd en wanneer het u uitkomt. Dat doet u in de online agenda.
U kunt in de agenda de gemaakte afspraken inzien. Let op ons soms zetten wij in de agenda herinneringen voor onszelf dat we iets voor u moeten doen. Ook dit kunt uw inzien. Ons verzoek is om deze afspraken niet te annuleren. Als uw vragen over een afspraak heeft kunt u ons een berichtje sturen.

Herhaalrecepten aanvragen Bekijk uw medicijngegevens zoals bekend bij uw huisarts en apotheek. En vraag voor medicijnen die u vaak gebruikt, een herhaalrecept aan.

Vragen stellen
U kunt een vraag stellen aan uw huisarts of apotheek. U ontvangt binnen 2 werkdagen een antwoord op uw reactie . Let op: bel voor spoedvragen altijd de praktijk of de huisartsenpost.

Dossier bekijken

In uw medisch dossier staan de gegevens over uw gezondheid, zoals uw klachten en ziektes, medicijnen, overgevoeligheden en allergieën, uitslagen van onderzoeken.

Het uitwisselen van uw medische gegevens met andere zorgverleners

Uw gegevens laten uitwisselen onder zorgverleners
Op Volgjezorg.nl kun je online je toestemming regelen voor het uitwisselen van je medische gegevens door je zorgaanbieders. Dat doen zij via het speciaal hiervoor ontwikkelde en beveiligde Landelijk Schakelpunt (LSP). Voor meer informatie verwijs ik uw graag naar de volgende website www.volgjezorg.nl